Veiling

David Hasselhoff verkoopt KITT (en komt hem thuis leveren?)

David Hasselhoff, bekend van Baywatch maar al evenzeer als de hoofdrolspeler van Knight Rider, een van de bekendste tv-reeksen van de jaren ’80, laat zijn eigen exemplaar van KITT veilen. Wat meer is: de Amerikaanse acteur met Duitse roots (onder andere) zal de sprekende Pontiac persoonlijk aan zijn nieuwe eigenaar afleveren, of toch misschien.

Geschreven door Joris Bosseloo | 08/01/2021

Onlangs maakte ondergetekende bekend dat een replica van het busje van ‘The A-Team’ te koop wordt aangeboden. Deze keer is het de beurt aan KITT.

Voor de wat jongere millenials onder de lezers: KITT is een pratende en hoogst intelligente zwarte Pontiac Trans Am die samen met Hasselhoff (in de rol van Michael Knight) slechteriken uitschakelde in ‘Knight Rider‘, samen met The A-Team en Airwolf een van de bekendere actiereeksen van de eighties, die ook bij ons op tv te zien was. Wie de serie kent, zit nu ongetwijfeld de begingeneriek te neuriën.

KITT, voorzien van de onvergetelijke rode lichtunits in de motorkap en een bijzonder futuristisch (en ingewikkeld) interieur, staat nu te koop, althans een perfecte kopie van de wagen die op het kleine scherm furore maakte. Wie geïnteresseerd is, kan bieden via het veilingplatform LiveAuctioneers.

Om de verkoop van KITT, momenteel veilig opgeborgen in het Verenigd Koninkrijk, te stimuleren, heeft David Hasselhoff beloofd om de hoogste bieder persoonlijk een bezoekje te brengen, tenminste als die persoon bereid is om minstens 25% meer te betalen dan de geschatte waarde van het voertuig (tot wel 245.000 euro). “The Hoff” over de vloer krijgen, daar kan niet iedereen van meespreken…

Foto’s: LiveAuctioneers

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook