Veiling

Deze BMW was van “de meest sexy man ter wereld”

Deze witte BMW 635 CSI heeft een ongewone geschiedenis: hij behoorde namelijk toe aan de steracteur die voor eeuwig in één zin met James Bond zal worden genoemd.

Geschreven door Joris Bosseloo | 14/01/2021

Sean Connery stierf op 31 oktober jongstleden en werd wereldberoemd door in 1962 als eerste in de huid van James Bond te kruipen op het witte doek. De acteur speelde natuurlijk ook tal van andere rollen die hem erg populair maakten. Denk bijvoorbeeld aan de vader van Indiana Jones in ‘The Last Crusade’, de duikbootcommandant in ‘The Hunt for Red October’ en iets recenter als de ontsnappingskoning in ‘The Rock’.

Connery zei het acteren vaarwel in 2003. Dat hij zowel bij mannen als bij vrouwen populair was, werd bewezen nadat hij in 1989 als “de meest sexy levende man op aarde” en in 1999 als “de meest sexy man van de eeuw” werd uitgeroepen door People Magazine.

Advertentie

De door koningin Elizabeth II geridderde Schot was tijdens zijn leven eigenaar van een villa in Marbella en kocht in 1990 de BMW 635 CSI waar dit artikel over gaat. Erg veel heeft die knappe coupé niet gereden – amper 60.000 km – en het lijkt erop dat Connery hem ook niet vaak de sporen heeft gegeven. Zo’n 8 jaar na de aankoop werd de wagen doorverkocht, waardoor hij via een omweg in Groot-Britannië uiteindelijk in Luxemburg belandde.

De 635 CSI bevindt zich in zijn – perfecte – originele staat en wordt momenteel te veil aangeboden op de website themarket.co.uk. De waarde ervan wordt geschat op een bedrag tussen € 33.000 en € 68.000.

Op zoek naar een prachtige oldtimer? Je vindt ‘m op www.autoclassic.be

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook