Veiling

Veilingrecord voor twee Lamborghini’s (waarvan één van Rod Steward)

Geschreven door Joris Bosseloo | 03/03/2021

Bij RM Sotheby’s hebben twee Lamborghini’s een aantal bieders de stuipen op het lijf gejaagd. De bedragen liepen vanaf een bepaald moment op tot in de miljoenen, en dat was niet eens voor de Countach die ooit van Rod Steward was.

Countach

De eerste verrassing van deze veiling kwam van een Countach LP400 uit 1977. Deze zogenaamde Periscopio van de eerste lichting had Rod Stewart als zijn eerste eigenaar. Hoogste bod: 775.625 euro….

Countach?

Tijdens zijn zestienjarige carrière werden er van de Lamborghini Countach ongeveer 2.000 exemplaren verkocht. Deze supercar met sculpturale lijnen, de voorloper van de Diablo, was uitgerust met een 375 tot 500 pk sterke V12 en is uitgegroeid tot een rijdende legende.

… en ook deze Miura

Miura SV

Volledig gerestaureerd door de historische afdeling van Lamborghini, werd ook deze prachtige Miura SV te veil aangeboden. De koetswerkkleur Rossa Corsa in combinatie met het blauwe interieur staat hem netjes, en dankzij zijn uitmuntende staat werd er maar liefst 2,4 miljoen euro op geboden, wat hem tot het op één na duurste op een veiling verkocht exemplaar maakt. Tussen 1966 en 1972 produceerde Lamborghini trouwens amper 763 Miura’s. 150 daarvan waren Miura SV’s.

Lees ook

Trefwoorden

Vind vandaag nog uw auto

Auto's