Actualiteit

1 op 5 werknemers heeft bedrijfswagen

Acerta, de dienstverlener voor human ressources, voerde een enquête uit in opdracht van de FOD Mobiliteit en Transport: onder de werknemers in dienst bij meer dan 40.000 ondernemingen heeft bijna één of vijf een bedrijfswagen.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 13 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

19,5% van de ondervraagde werknemers voeren hun woon-werkverkeer dus uit met een bedrijfswagen. Dat is een stijging van 10,3% vergeleken met verleden jaar. Hieruit blijkt eveneens dat meer dan drie vierde van de respondenten (76,66%) de wagen gebruiken – waarvan 66,54% uitsluitend, zonder te combineren met andere transportmiddelen – om zich naar het werk te begeven. Dat is ook 10% meer dan in het laatste rapport van de federale overheid dat uit 2014 stamt.

Toch zien we eveneens dat het aantal fietsers toeneemt. 9,5% combineert de auto met de fiets, terwijl slechts 0,5% de wagen koppelt aan het openbaar vervoer.

Advertentie – lees hieronder verder

Noteer dat deze enquête, die nog niet compleet is afgerond, betrekking heeft op de commerciële en niet- commerciële sectoren (en dus niet de publiek sector). Deze cijfers geven dus, zoals elke barometer, slechts een indicatie.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon