Actualiteit

1 op 5 werknemers heeft bedrijfswagen

Geschreven door Alain De Jong | 13/02/2018

Acerta, de dienstverlener voor human ressources, voerde een enquête uit in opdracht van de FOD Mobiliteit en Transport: onder de werknemers in dienst bij meer dan 40.000 ondernemingen heeft bijna één of vijf een bedrijfswagen.

19,5% van de ondervraagde werknemers voeren hun woon-werkverkeer dus uit met een bedrijfswagen. Dat is een stijging van 10,3% vergeleken met verleden jaar. Hieruit blijkt eveneens dat meer dan drie vierde van de respondenten (76,66%) de wagen gebruiken – waarvan 66,54% uitsluitend, zonder te combineren met andere transportmiddelen – om zich naar het werk te begeven. Dat is ook 10% meer dan in het laatste rapport van de federale overheid dat uit 2014 stamt.

Toch zien we eveneens dat het aantal fietsers toeneemt. 9,5% combineert de auto met de fiets, terwijl slechts 0,5% de wagen koppelt aan het openbaar vervoer.

Noteer dat deze enquête, die nog niet compleet is afgerond, betrekking heeft op de commerciële en niet- commerciële sectoren (en dus niet de publiek sector). Deze cijfers geven dus, zoals elke barometer, slechts een indicatie.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's