Actualiteit

3.0 CSL Hommage R : super gespierde concept

In mei toonde BMW op de concours d’élégance van Villa d’Este een meer dan indrukwekkende concept die een hommage bracht aan de legendarische 3.0 CSL. Destijds werd hij “3.0 CSL Hommage” gedoopt. Het afgelopen weekend was deze wagen ook in Pebble Beach te zien maar dit keer werd hij omgetoverd tot “3.0 CSL Hommage R”.

: Laurent Norro | Gepubliceerd op 18 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Het gaat weldegelijk om de competitieversie van de wagen die in Italië werd getoond. Deze versie wilde er aan herinneren dat BMW in 1975 het IMSA kampioenschap won met een 3.0 CSL op het circuit van Laguna Seca. Die omloop ligt slechts een dertigtal kilometer van Pebble Beach. Een en ander werpt een ander licht op de aanwezigheid van BMW met deze conceptwagen.

Deze “3.0 CSL Hommage R” verschilt uiteraard van het studiemodel dat in Villa d’Este te zien was. De wagen draagt de specifieke Motorsport kleuren en heel wat koetswerkelementen, eigen aan een competitiewagen. Een ander opvallend detail zijn de nieren die geen chroom lamellen meer hebben maar een gewone grille.

Advertentie – lees hieronder verder

Het interieur oogt bijzonder futuristisch. Ook daar vinden we heel wat verwijzingen naar de competitie ! Zo beschikt de piloot over een helm met een vizier  dat voorzien is van een headup display. Via dat hightech systeem wordt de piloot continu geïnformeerd over de snelheid en de gekozen versnelling.

Bent u onder de indruk van deze 3.0 CSL Hommage R ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon