Actualiteit

6 aangekondigde wagens die nog steeds niet op onze wegen rijden

Geschreven door Stéphane MONSIN | 03/07/2020

Sommige constructeurs maken veel buzz in de gespecialiseerde pers met onthullingen van spectaculaire wagens. Maar vaak is er maanden later nog geen spoor van te bekennen. Dit zijn zes voorbeelden.

Qoros

 

Microlino

Dit schattige elektrische stadswagentje, dat geïnspireerd is op de Isetta uit de jaren 50, werd voor het eerst voorgesteld in 2016. Sindsdien volgt de ene verrassing na de andere: nadat een eerste constructeur zich terugtrok uit het project, raakte het Zwitserse bedrijf Micro Mobility Systems, de initiatiefnemer van het project, in een hardnekkige juridische strijd verwikkeld met Artega, een onderaannemer die het peterschap van de wagen opeiste. Uiteindelijk zullen beide bedrijven ieder hun wagen bouwen, gebaseerd op hetzelfde concept, maar tot hiertoe zag nog geen enkel seriemodel het daglicht.

 

Ferrari FUV

Een drietal jaar geleden kondigde Ferrari de lancering van een SUV (of FUV) aan met de naam  Purosangue. Sindsdien werd er niet meer over gepiept en lijkt een commercialisering voor 2022 weinig waarschijnlijk.

 

Sion

De Sion, die ontsproot uit de verbeelding van de ingenieurs van de startup Sono Motors, is een elektrische wagen voorzien van zonnepanelen. Er bestaat een prototype sinds 2017, dat verder nood had aan verschillende crowdfundings om zijn ontwikkeling en productie mogelijk te maken. Normaal zouden dit jaar de eerste exemplaren vervaardigd worden, maar door de Covid-19-crisis lijkt het project opnieuw vertraging op te lopen.

SUV Lotus

Lotus, dat in 2017 onder de vleugels van de Chinese constructeur Geely kwam, hoeft eigenlijk niet meer voorgesteld te worden. De toekomst van dit merk lijkt de elektrische richting uit te gaan, maar de hardnekkige geruchten over de ontwikkeling van een SUV werden nog steeds niet bevestigd.

Lynk & Co

Net als Volvo en Lotus is Lynk & Co eigendom van Geely. Het is een trendy merk dat zich op de wereldmarkt wil storten met elektrische modellen met een fraai design. Maar tot hiertoe zagen we nog geen enkele Lynk & Co buiten de Chinese grenzen opduiken…

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's