Actualiteit

Polestar 1 meteen goed voor 600 pk

Polestar, het sportieve merk van Volvo, stelde zopas zijn eerste model voor. De Polestar 1 heeft de lijn van een coupé en claimt een vermogen van 600 pk dankzij zijn hybride aandrijving met een opmerkelijk rijbereik.

Alain de Jong | Gepubliceerd op 18 okt. 2017 | Leestijd: 2 min

Uiterlijk lijkt dit model sterk op het coupéconcept dat Volvo in 2013 toonde en als inspiratie diende voor de nieuwe XC90 en andere S90’s. De Polestar 1 rust trouwens op hetzelfde SPA-platform, dat wel grondig herwerkt werd.

Deze coupé met 2 + 2 plaatsen krijgt een benzinekrachtbron gekoppeld aan een elektromotor die samen 600 pk en een koppel van 1.000 Nm produceren, wat mooie prestaties zou moeten opleveren. Het 100% elektrische rijbereik zou 150 km bedragen, wat beduidend meer is meer dan het huidige aanbod op de markt van hybrides.

Advertentie – lees hieronder verder

Polestar wil ook afwijken van de klassieke verkoopmethoden van een wagen. Bestellen kan alleen online en in het kader van een abonnement van twee of drie jaar. Het orderboekje is reeds geopend, al gaat de Polestar 1 pas eind 2019 in productie. Hij zal worden vervaardigd in de nieuwe Polestar-fabriek in het Chinese Chengdu die half 2018 opengaat.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon