Actualiteit

Aantal verkeersdoden op Belgische wegen daalt, maar…

Volgens de laatste verkeersveiligheidsbarometer van het VIAS-instituut (het voormalige BIVV, nvdr.) is het aantal verkeersdoden op het Belgische wegennet in 2017 met 3% gedaald. Het instituut is echter pessimistisch om de objectieven te halen die voor 2020 werden vastgelegd.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 7 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

In België is het aantal verkeersdoden (die stierven op de plaats van het ongeval) in 2017 met 3% gedaald vergeleken met 2016. Concreet gaat het om 483 doden tegenover 500 een jaar eerder. Daarbij moet men ook de sterfgevallen in de 30 dagen na het ongeval tellen om het totaal aantal slachtoffers in kaart te brengen. Volgens schattingen van het VIAS moet men daarom het totaal bijstellen naar ongeveer 620 in 2017 tegenover 637 gedurende 2016. Voor 2020 is het objectief een maximum van 420 doden. De officiële aankondiging klinkt als volgt : « Op nationaal niveau hebben we een historisch laagtepunt bereikt, maar dit is onvoldoende om de doelstellingen voor 2020 te kunnen halen.»

Om het objectief binnen bereik te brengen, heeft federaal minister voor mobiliteit, François Bellot, aangegeven dat het verhogen van het aantal controles een absolute prioriteit moet worden.»

Advertentie – lees hieronder verder

Alle cijfers van deze barometer zijn te vinden via http://www.vias.be/nl/onderzoek/verkeersveiligheidsbarometer/ .

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon