Actualiteit

Achterbankwaarschuwing op verschillende Subaru’s

Geschreven door Belga | 01/07/2020

Subaru ontwikkelde een standaard achterbankwaarschuwing voor verschillende modellen. Het doel? Vermijden dat kinderen in volle zomer vergeten worden in een oververhitte wagen.

Iedereen wacht vol ongeduld op de zomer. Maar de zon kan dramatische gevolgen hebben voor wie wat vergeetachtig is. Tijdens de zomermaanden sterven er jaarlijks kinderen doordat ze zijn achtergebleven in een oververhitte wagen. Meestal doen de ouders dat niet bewust, maar het tegendeel is jammer genoeg soms ook waar. Ouders onderschatten de effecten die hitte op korte tijd kan hebben op een auto en zien er dus geen graten in om hun kind of hond even in de auto te laten slapen terwijl ze snel boodschappen gaan doen.

Om zulke drama’s te vermijden, heeft Subaru vorig jaar al een waarschuwing voor de achterbank gelanceerd. Het systeem waarschuwt wanneer een kind of huisdier nog op de achterbank zit. Tot nu toe was dat systeem enkel beschikbaar op de nieuwe hybride Forester e-Boxer. Maar de nieuwe Subaru XV e-Boxer en de Impreza e-Boxer die deze maand in de showroom is verschenen, zullen ook standaard uitgerust zijn met dit nieuwe veiligheidssysteem.

Geleidelijk aan zullen alle modellen voorzien zijn van deze optie. Het principe van de achterbankwaarschuwing is eenvoudig: zodra de motor wordt afgezet, verschijnt er een waarschuwing op het dashboard en klinkt er een alarmsignaal. Zo wordt de bestuurder aangemoedigd om de achterbank te controleren voor hij zijn wagen verlaat. De functie wordt geactiveerd na opening of sluiting van een van de achterdeuren vòòr de start van de motor.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's