Actualiteit

Alfa Romeo en Maserati krijgen nieuwe CEO

Geschreven door Gert Verhoeven | 06/02/2018

Tim Kuniskis was tot nu toe de nummer 1 bij de merken Dodge, Fiat en Chrysler binnen de FCA groep. Hij staat voortaan aan het hoofd van Alfa Romeo en Maserati. Hij volgt er Reid Bigland op, die zich voortaan zal concentreren op de verkoop van de twee Amerikaanse merken.

Bigland was tot op heden verantwoordelijke voor de verkoop in Noord-Amerika en hij was eveneens CEO voor FCA Canada, naast directeur generaal van beide merken. De teleurstellende verkoopresultaten – ondanks de pittige investeringen – deden Marchionne en zijn team besluiten om de strategie opnieuw tegen het licht te houden en het aantal verantwoordelijkheden van de man terug te schroeven.

De verkoop van FCA in Noord-Amerika is gedurende de voorbije 17 (!) maanden onophoudelijk terug gelopen en deze markt is de belangrijkste regio qua winst.

Na de lancering van de Giulia, de Stelvio en de Levante, moeten we ons vooral concentreren op het commerciële aspect zodat de merken winst maken”, stelde Sergio Marchionne in een persbericht.

In één moeite heeft de groep Steve Beahm benoemd aan het hoofd van de afdeling «Passenger Cars» Noord-Amerika om er Kuniskis op te volgen.

Trefwoorden

Lees ook