Actualiteit

Audi houdt de spanning erin

We weten nu al maanden dat Audi aan een performante coupé werkt. Het merk met de ringen onthult de eerste beelden van een conceptcar, zonder verdere informatie.

| Gepubliceerd op 21 aug. 2013 | Leestijd: 2 min

In de voetsporen van de Quattro

Audi heeft de autowereld in de jaren 80 op zijn kop gezet met het aanpassen van de vierwielaandrijving van een 4×4 voor een coupé. Er volgden tientallen successen in de competitie en dat leidde tot een echte legende. Het merk met de ringen gooit zich opnieuw in de strijd door voor het Salon van Frankfurt een prototype van een sportieve coupé voor te bereiden.

De Quattro Concept II is een evolutie van de Quattro Concept I die in 2010 op het Salon van Parijs voorgesteld werd. Hij zou al veel meer op de definitieve versie van de wagen moeten lijken. Hij zou waarschijnlijk afstand doen van de turbo met vijf cilinders en 400 pk die in Parijs voorgesteld werd.

Advertentie – lees hieronder verder

Onbezonnen speculaties

Aangezien Audi niets zegt over de specificaties van de motor, wordt er volop gespeculeerd. Terwijl sommigen denken aan aandrijvingen van het gamma RS of een V8 met dubbele drukvoeding, zien anderen eerder een hybridesysteem dat een benzinemotor met een elektrische motor combineert. Nog even geduld en dan weten we meer.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon