Actualiteit

Overheid knipt belastingvoordeel valse hybride: Welke modellen?

Geschreven door Nicolas Joannès | 25/02/2020

De FOD Financiën heeft de lijst van voertuigen die als nep- of valse hybrides worden beschouwd, gepubliceerd. Deze auto’s zullen niet langer kunnen profiteren van de belastingvoordelen die tot nu toe van kracht waren.

Om als een echte plug-in hybride te worden beschouwd, moet een voertuig voldoen aan verschillende criteria die door de FOD Financiën zijn vastgesteld. De wagen moet bijvoorbeeld minder dan 50 g CO2/km uitstoten, maar ook uitgerust zijn met een batterij van meer dan 0,5 kWh per 100 kilo gewicht. Het doel: komaf maken met het belastingvoordeel voor zogenaamde valse oplaadbare hybrides; auto’s die een zeer laag elektrisch bereik hebben en meestal alleen worden gekocht voor hun fiscale voordelen.

Bij zo’n valse hybride moet het CO2-gehalte van de betreffende benzinemotor worden genomen of de huidige opgave vermenigvuldigd met 2,5. . Let wel, ze is niet 100% up-to-date…

Een voorbeeld…

Bij de Porsche Cayenne e-Hybrid zakt de fiscale aftrekbaarheid van 90% tot 40% en stijgt het VAA van € 3263,69 per jaar tot… € 12.565,21 per jaar!

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's