Actualiteit

Belgen haten middenstrookrijders

Naar aanleiding van de nationale dag van de verkeersveiligheid op 15 november publiceert het VIAS-instituut de resultaten van een bevraging over verkeersagressie en ergernissen in het verkeer.

Geschreven door Gert Verhoeven | 15/11/2017

Uit dit onderzoek blijkt dat middenstrookrijden veruit het meest irritante gedrag is. 27% van de ondervraagde personen zette het voorop. Het lijstje met de belangrijkste bronnen van ergernis op de snelweg wordt aangevuld met bumperkleven (14%), en van rijstrook wisselen zonder de richtingaanwijzer te gebruiken (11%).

In stedelijke omgeving is het niet-gebruiken de richtingaanwijzer het meest irriterende gedrag (25%), maar ook het gebruik van de GSM aan het stuur (21%) en het blokkeren van een kruispunt door er op te rijden wanneer andere voertuigen reeds stilstaan (18%) wordt als erg hinderlijk ervaren.

Advertentie

De enquête toont ook verschillen tussen de regio’s: 52% van de Vlamingen geeft aan dat ze het voorbije jaar niet het slachtoffer zijn geworden van verkeersagressie. In Wallonië was dat slechts 33% en in Brussel amper 28%.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's