Actualiteit

Belgen haten middenstrookrijders

Naar aanleiding van de nationale dag van de verkeersveiligheid op 15 november publiceert het VIAS-instituut de resultaten van een bevraging over verkeersagressie en ergernissen in het verkeer.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 15 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

Uit dit onderzoek blijkt dat middenstrookrijden veruit het meest irritante gedrag is. 27% van de ondervraagde personen zette het voorop. Het lijstje met de belangrijkste bronnen van ergernis op de snelweg wordt aangevuld met bumperkleven (14%), en van rijstrook wisselen zonder de richtingaanwijzer te gebruiken (11%).

In stedelijke omgeving is het niet-gebruiken de richtingaanwijzer het meest irriterende gedrag (25%), maar ook het gebruik van de GSM aan het stuur (21%) en het blokkeren van een kruispunt door er op te rijden wanneer andere voertuigen reeds stilstaan (18%) wordt als erg hinderlijk ervaren.

Advertentie – lees hieronder verder

De enquête toont ook verschillen tussen de regio’s: 52% van de Vlamingen geeft aan dat ze het voorbije jaar niet het slachtoffer zijn geworden van verkeersagressie. In Wallonië was dat slechts 33% en in Brussel amper 28%.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon