Actualiteit

België behoort tot meest stresserende landen om te rijden

Volgens een studie behoort België tot de top 10 van landen waar het bijzonder stressvol is om te rijden. Geen wonder dat de agressiviteit tussen de automobilisten sterk toeneemt.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 31/03/2022 | Leestijd: 1 min

Veel Belgische chauffeurs klagen over de stress die ze ondervinden op de wegen in ons land. En dat is niet alleen een indruk, want België blijkt een van de meest stressvolle landen om te rijden in Europa.

Een studie gepubliceerd door Confused.com rapporteert over bestemmingen over de hele wereld waar het bijzonder stressvol is om te rijden. Om de balans op te maken, hielden de specialisten rekening met verschillende factoren die volgens hen van invloed zijn op stress aan het stuur. Het gaat dan met name om het aantal flitspalen, de kwaliteit van de infrastructuur, het aantal dodelijke ongevallen en het aantal auto’s per kilometer weg.

Advertentie – lees hieronder verder

stress rijden driving conduire

De analyse van Confused.com werd uitgevoerd in 49 landen en op basis van de bovenstaande factoren werd een ranglijst met scores opgesteld om elk land te beoordelen. Daaruit blijkt dat het meest stressvolle land om te rijden de Verenigde Arabische Emiraten is met een score van 88/100 vanwege het aantal flitspalen, verkeersopstoppingen en het aantal dodelijke ongevallen. Dan komen Bulgarije (benadeeld door de staat van zijn wegen, 80/100), Turkije (78/100) en… Italië (76/100).

België in de top 10

Ook België staat helaas in de top 10 van Confused.com. Ons land bezet de 7e plaats. En dat wordt uitgelegd: er is inderdaad elke 42 km een flitstoestel, terwijl de kwaliteit van de infrastructuur miserabel is. Deze factoren zijn uiteraard geen verrassing, al moet wel worden opgemerkt dat België een goede ranking heeft voor het aantal verkeersdoden.

Deze ranglijst verrast toch een beetje, omdat bijvoorbeeld China of India landen zijn die als minder stressvol worden beschouwd, terwijl daar rijden in de verstedelijkte gebieden toch bijzonder chaotisch is.

Noteer ook dat de minst stressvolle landen om te rijden Denemarken, Finland, Japan en Spanje zijn. Kortom, er is nog werk aan de winkel in België!

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie