California geeft Audi een bijzonder rijbewijs !

Binnen vijf jaar moet de zelfrijdende auto een feit zijn. Vandaag is nagenoeg elke constructeur bezig met de ontwikkeling van een autonoom rijdende wagen en sommige merken hebben duidelijk al wat voorsprong. Dat geldt ook voor Audi, het merk met de vier ringen krijgt daarom een duwtje in de rug van de staat California.

Gepubliceerd op 25 september 2014
Leestijd : 1 min

Partagez

Het komt erop neer dat men voor autonoom rijdende voertuigen een soort van rijbewijs zal uitreiken. De nieuwe spelregels voor dit type voertuigen zijn vanaf 16 september 2014 in voege. Met die wetswijziging kan Audi voortaan in gans California testrijden met autonoom rijdende voertuigen.

Deze toelating zal het leven van de Audi-ingenieurs danig veranderen. Sinds enkele jaren heeft Audi een nieuw laboratorium opgericht in California om er onderzoek te doen naar elektronische ontwikkeling. Er zijn ook enkele interessante samenwerkingen zoals met de Stanford Universiteit. Daar ontwikkelde men onder meer de Audi TTS Pikes Peak in 2010. Dat was de eerste auto die deze hillclimb reed zonder bestuurder.

Audi mag voortaan dus gans California gebruiken als testterrein voor haar autonome wagens. In de toekomst zullen er ook nog andere testplaatsen bijkomen. Sinds 2012 is de constructeur ook actief in Florida en in Nevada. Op deze andere locaties zal met uiteraard de elektronica verder op punt stellen maar men kan er ook en vooral onder andere klimatologische omstandigheden testen.

Vindt u dat ook België een dergelijke toelating moet verlenen ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Lees meer over

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Audi voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.