Actualiteit

Californië staat auto's zonder bestuurder toe

Enkele dagen nadat enkele incidenten met zelfrijdende voertuigen het nieuws haalden, geeft Californië zijn akkoord om tests met wagens zonder bestuurder in het verkeer uit te voeren. Maar er is een maar…

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 4 apr. 2018 | Leestijd: 2 min

Tot hiertoe moesten de testen met zelfrijdende voertuigen plaatsvinden met een ingenieur aan boord die kon ingrijpen bij falen van het systeem. Californië, dat steeds een voortrekker is op vlak van nieuwe technologie, vindt dat de vooruitgang voldoende is en dat de systemen nu betrouwbaar genoeg zijn om dit achterwege te laten.

Toch moeten de bedrijven die deze tests willen uitvoeren nog aan verscheidene voorwaarden voldoen en een specifieke toelating krijgen. Maar blijkbaar zijn de constructeurs en ondernemingen in Silicon Valley niet meer geïnteresseerd in deze nieuwe opportuniteit, want geen van hen diende reeds een aanvraag in.

Advertentie – lees hieronder verder

Aan onze Amerikaanse collega’s verklaarde de toppers van het autonoom rijden in koor dat ze hun aanvraag zullen indienen “als de tijd daarvoor rijp is”. Willen ze daarmee zeggen dat de zelfrijdende auto nog niet voor morgen is?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon