Actualiteit

Californië staat auto's zonder bestuurder toe

Geschreven door Alain De Jong | 04/04/2018

Enkele dagen nadat enkele incidenten met zelfrijdende voertuigen het nieuws haalden, geeft Californië zijn akkoord om tests met wagens zonder bestuurder in het verkeer uit te voeren. Maar er is een maar…

Tot hiertoe moesten de testen met zelfrijdende voertuigen plaatsvinden met een ingenieur aan boord die kon ingrijpen bij falen van het systeem. Californië, dat steeds een voortrekker is op vlak van nieuwe technologie, vindt dat de vooruitgang voldoende is en dat de systemen nu betrouwbaar genoeg zijn om dit achterwege te laten.

Toch moeten de bedrijven die deze tests willen uitvoeren nog aan verscheidene voorwaarden voldoen en een specifieke toelating krijgen. Maar blijkbaar zijn de constructeurs en ondernemingen in Silicon Valley niet meer geïnteresseerd in deze nieuwe opportuniteit, want geen van hen diende reeds een aanvraag in.

Aan onze Amerikaanse collega’s verklaarde de toppers van het autonoom rijden in koor dat ze hun aanvraag zullen indienen “als de tijd daarvoor rijp is”. Willen ze daarmee zeggen dat de zelfrijdende auto nog niet voor morgen is?

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's