Actualiteit

Chinese kopie van de BMW i3!

Als in november het Chinese autosalon van Guangzhou opent, is het maar te hopen dat de leden van het directiecomité van BMW niet langs de stand van het Chinese merk Wuling lopen. Die zullen immers raar opkijken als ze deze zielige kopie van hun elektrische stadswagen, de BMW i3, zien staan. In de Chinese media (Sohu) toonde men net de eerste beelden van het prototype dat zonder enige camouflage op de weg te zien was.

| Gepubliceerd op 22 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Als we de beelden, die Sohu publiceerde, aandachtig bekijken, zien we dat het Chinese Wuling de kunst van het kopiëren nog niet helemaal onder de knie heeft. De vorm zit er echter duidelijk in  en men nam ook het design van de velgen, de specifieke achterpartij en het tweekleurige lakwerk van de BMW i3 over. Technische specificaties kennen we nog niet maar als Wuling het koetswerk zonder blozen overneemt, lijkt het erg waarschijnlijk dat ook de elektrische aandrijflijn weinig geheimen kent voor de Chinese namaker.

Los van het plagiaat van dit BMW-model, is er nog een ander element dat de Duitse constructeur wellicht tegen de borst zal stoten.  Wuling is immers een merk dat deel uitmaakt van de joint-venture SAIC-GM-Wuling waarin General Motors een aandeel van 43 % bezit. We gaan er van uit dat BMW zeker een klacht zal indienen tegen Wuling maar het zit er tevens aan te komen dat BMW ook GM ter verantwoording zal roepen.

Advertentie – lees hieronder verder

Hoe staat u tegenover dit onverdoken Chinese plagiaat ? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon