Actualiteit

Coronavirus: Met het hele gezin naar de winkel?

Geschreven door Joris Bosseloo | 24/03/2020

We worden overstelpt met vragen over de coronacrisis. Mag ik nog samen met mijn gezin naar de supermarkt, bijvoorbeeld. Het antwoord ontdek je hier…

Zoals je ongetwijfeld weet, worden onze vrijheden tot minstens 5 april aanstaande serieus ingeperkt. Een plezierritje is nu uit den boze en we worden ook aangemaand om minstens 1,5 m afstand tussen elkaar te laten. Maar hoe zit het als je naar de winkel moet?

Een en vooral mag je sowieso niet over de grens winkelen of tanken. De boetes die hiervoor worden uitgeschreven, zijn gigantisch. Het is ook de bedoeling dat je alleen reist, behalve als het niet anders kan (kinderen in geval van wisselende voogdij of dergelijke).

Onze overheid maant met andere woorden aan om jezelf zoveel mogelijk alleen te verplaatsen en dus ook om alleen naar de winkel te gaan. Als je je kinderen mee op sleeptouw neemt, wordt de kans alweer groter dat mensen besmet worden, met alle gevolgen van dien. Winkelen, doe je dus in je eentje en al zeker als je wederhelft thuis kan babysitten. Of ga desnoods met z’n allen, maar dat er dan maar één iemand effectief de winkel betreedt.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Onze partners