Actualiteit

De Alfa Romeo 4C bekroond tot ‘Mooiste auto van het jaar’

Geschreven door | 30/01/2014

Elk jaar in de maand januari reikt het 'Festival Automobile International' prijzen uit aan de auto-industrie. Dit jaar won een Alfa Romeo de prestigieuze titel van 'Mooiste auto van het jaar'.

Schoonheid voor alles

Het is een feit dat Alfa Romeo wel een erg grote kans maakte om in deze categorie te winnen aangezien de prijs van de deelnemende voertuigen beperkt werd tot 55.000 euro. De supercars werden dus buiten spel gezet. De 4C heeft niettemin toch gewonnen van de BMW X4 en de Mazda 3, twee geduchte concurrenten.

Maar het Festival Automobile International is meer dan alleen een schoonheidswedstrijd. Er worden in verschillende categorieën prijzen uitgereikt. Zo won de Aston Martin CC100 het van andere conceptcars. Porsche werd bekroond voor de 918 Spyder, een hybride supercar.

Een mengelmoes

Maar het Festival reikt nog veel meer prijzen in uiteenlopende categorieën uit. Zo won het ontwerp van de cabine van de Peugeot 308 ook een prijs op het Festival!

Peter Schreyer, de hoofdontwerper van de groep Hyundai, was verantwoordelijk voor de stijl van Hyundai en Kia. Hij werd bekroond met de ‘Grand Prix voor design’.

Onze landgenote en fotografe Lies De Mol won de ‘Mooiste foto van het jaar’ met het beeld ‘Last Action Hero’.

Trefwoorden

Lees ook