Actualiteit

De Belgian VW Clubday van 16 november staat in het teken van de terugkeer van de VW Fun Cup in 2014

Aanstaande zaterdag organiseert de Belgian VW Club op het circuit van Zolder de 37ste editie van zijn Clubdag. Naast het rijden op de Limburgse omloop, kunnen de Clubleden er terecht voor heel wat animatie. Het gespreksonderwerp van het evenement wordt ongetwijfeld de terugkeer van VW in 2014 als titelsponsor van de Fun Cup. Zo keert opnieuw de oorspronkelijke benaming terug!

| Gepubliceerd op 14 nov. 2013 | Leestijd: 4 min

Sinds zijn eerste editie in 1977, is de Clubdag van de Belgian VW Club uitgegroeid tot een echt succesnummer. Tijdens deze dag, dit jaar op zaterdag 16 november, kunnen Leden zich met hun gewone wagen of racewagen uitleven op het circuit. Maar de traditie wil ook dat er naast de piste het een en ander te beleven valt. Zo opent Speedwear Events (partner van rallypiloot Peter Hopmans) tijdens de editie van 2013 zijn kartingomloop in de paddock van Zolder. Ook zullen de wagens die de kleuren van de Belgian VW Club (de rallyversie van de Polo GTI) en de Belgian Audi Club (de Audi R8 LMS PK Carsport) hebben vertegenwoordigd van dichtbij te bewonderen zijn. En uiteraard zullen ook hun piloten (Guillaume Dilley, Peter Hopmans, Anthony Kumpen, Bert Longin, Maarten Makelberge, maar ook Laurens Vanthoor) nooit ver uit de buurt zijn. Tot slot zal ook WRT present tekenen met een simulator van de VW Fun Cup.

De VW Fun Cup zal zaterdag dus ongetwijfeld over de tongen rollen in Zolder. Na 15 succesvolle seizoenen tussen 1997 en 2011, heeft Volkswagen beslist om vanaf 2014 zijn comeback te maken als titelsponsor van de serie. “Na twee jaar afwezigheid, keren Volkswagen en de Belgian VW Club terug als partner van de serie waaraan ze in 1997 mee aan de wieg stond”, aldus een tevreden J.G. Mal-Voy, voorzitter van de Belgian VW Club. “Na de problemen ten tijde van de oud-promotoren, beslisten wij om in 2012 een stapje terug te zetten. Vervolgens slaagden wij er niet in om voor 2013 een overeenkomst te sluiten met de huidige promotor. Ondertussen gingen de besprekeningen met Marc Van Dalen en Jean-Pierre Mondron, de verantwoordelijken van Kronos Events echter onverminderd voort en ik ben dan ook heel blij dat VW en de Club in 2014 opnieuw zullen deel uitmaken van het VW Fun Cup verhaal. De derde generatie van de wagen lijkt aan te slaan bij de deelnemers en ik hoop dan ook dat we opnieuw vertrokken zijn voor een lange periode.”

Advertentie – lees hieronder verder

Hoewel sommige zaken nog niet helemaal op punt staan, betekent de samenwerking tussen Kronos Events, Volkswagen en de Belgian VW Club ook de terugkeer van de 25 Uren VW Fun Cup, het feestelijke hoogtepunt van het seizoen waarbij autosportfans en fans van het merk Volkswagen elkaar vinden.

Zoals steeds, is de toegang tot de Clubdag van zaterdag gratis en hoewel enkel Leden de piste op kunnen, zijn de andere animaties toegankelijk voor iedereen. Dus, see you in Zolder !

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon