Actualiteit

De gekste wagen ter wereld staat te koop!

Geschreven door Stéphane MONSIN | 06/07/2020

Deze Fiat werd in de jaren 50 gebouwd als kanonwagen voor publicitaire doeleinden. Italiaanse wielerfans zullen hem wellicht nog herinneren toen hij … bouillonblokjes in het publiek schoot.

Deze reclamewagen werd door het Italiaanse bedrijf Mensital Industrie Alimentari SRL in 1953 besteld bij het koetswerkbedrijf Fissore. Als basis werd het chassis van een Fiat 1100 met een motor van 50 pk gebruikt. Het doel was de bouillonblokjes van het bedrijf hiermee te promoten.

Tijdens sportwedstrijden zoals de Giro d’Italia gebruikte de Fiat een luchtdrukkanon om de bouillonblokjes in het publiek schieten ! Dat was toen revolutionair. Het voertuig deed nog tot in 1964 dienst, waarna het aan een nachtclub in Rivazurra werd verkocht, die het verder gebruikte om flyers te verspreiden !

Deze bijzonder originele Fiat maakt al 20 jaar deel uit van een privéverzameling en wordt nu geveild door het huis Aste Bolaffi. Als u zich geroepen voelt om lol te trappen aan het stuur van dit uniek voertuig, zal u er volgens de schatting tussen 40.000 en 45.000 € voor moeten neertellen.

Trefwoorden

Lees ook