Actualiteit

De nieuwe VW Jetta in Detroit

De nieuwe Volkswagen Jetta zal zijn opwachting maken op het komende Autosalon van Detroit. De constructeur gaf zopas de eerste schetsen vrij van zijn nieuwe compacte berline met “koffer”, die verrast door een strakker voorkomen dan voorheen.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 14 dec. 2017 | Leestijd: 2 min

De nieuwe Jetta rust op het MQB-platform en vertoont duidelijk de stijltrekken van de recentste Volkswagen-producten. De voorzijde doet denken aan de nieuwe T-Roc met de horizontale opstelling van de grille en de koplampen, terwijl het profiel geïnspireerd lijkt door de Passat en de Arteon. Een extra zijruitje achteraan zorgt voor een originele toets en levert een première op dit model. Achteraan duikt dan weer een link met een zekere … Audi A4 op.

Advertentie – lees hieronder verder

Volkswagen bindt hiermee de strijd aan met de Toyota Corolla, een echte topper aan de andere kant van de oceaan. De Jetta wil overtuigen met meer technologie aan boord dan zijn concurrent, met onder meer een 100% digitale weergave op de topuitvoeringen.

Bij lancering wordt de Duitser aangedreven door een 1.4 TSI, terwijl een 2.0 liter en een plug-in hybride variant eveneens verwacht worden in Amerika. Over de komst naar Europa werd nog niets gezegd.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon