Actualiteit

De vijf belangrijkste wagens in die in Genève werden onthuld

Geschreven door Stéphane MONSIN | 06/07/2020

5 van de belangrijkste wagens onthuld in Genève

Mercedes C111-II (1970)  

De concept car C111-II was de synthese van het technisch vernuft van Mercedes in die tijd. Hij maakte zo’n indruk op het publiek dat sommige klanten de constructeur zelfs een blanco cheque aanboden om er één te pakken te krijgen. Tevergeefs…

 

Bugatti La Voiture Noire (2019)

De Bugatti la Voiture Noire was een uniek exemplaar en zal vooral herinnerd worden als de duurste wagen ter wereld. De klant, waarvan de identiteit niet werd bekendgemaakt, telde maar eventjes 11 miljoen euro (exclusief taksen) neer om dit speeltje in zijn garage te krijgen.

 

Jaguar I-Pace (2018)

Het was een ware revolutie toen dit nobele Engelse merk zich op de markt van elektrische auto’s waagde  met de crossover I-Pace, een model dat speciaal voor dit type aandrijving was ontworpen.

 

Volkswagen Polo (1975)

45 jaar geleden werd de eerste Volkswagen Polo in Genève onthuld. Hij kwam de Golf ondersteunen in het nieuwe gamma van de constructeur en redde zo het merk dat kreeg af te rekenen met de slabakkende verkoop van zijn overjaarse Kever.

 

Peugeot 20Coeur (1998)

Met het studiemodel 20Coeur herlanceerde Peugeot het concept van een hard opplooibaar dak, dat reeds te zien was op de 402 Eclipse in de jaren 30. Verbazend genoeg leek de latere productieversie, de 206 CC, zeer sterk op deze 20Coeur.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's