Actualiteit

De Yamaha-auto is in aantocht!

Yamaha zal dan toch een productie versie ontwikkelen op basis van de sportwagen die op het autosalon van Tokyo werd voorgesteld. Hij wordt ontwikkeld op basis van de iStream van Gordon Murray en getuigt van een uitstekende verhouding tussen gewicht en vermogen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 16 okt. 2017 | Leestijd: 2 min

Twee jaar na de voorstelling van de Sport Ride concept op het autosalon van Tokyo in 2015, wil Yamaha deze compacte en sportieve conceptwagen met vier wielen ook commercialiseren. Hij zal gebouwd worden op basis van de iStream die door Gordon Murray werd ontwikkeld. Deze man is ook de bedenker van de McLaren F1. De wagen moet  – door gebruik te maken van carbonvezel – erg licht blijven en hij moet bovenal betaalbaar blijven.

Qua afmetingen moet deze sportieve Yamaha vergelijkbaar zijn met een Smart Roadster en hij zou amper 900 kg op de weegschaal mogen zetten. Door het compacte gewicht kan men een 1.0l driecilindermotor gebruiken die ongeveer 100 pk levert. Dit moet volstaan voor keurige prestaties want de verhouding vermogen/gewicht zou vergelijkbaar zijn met die van een Lotus Elise.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon