Actualiteit

Details bekend over Tesla Model 3 Performance en 4×4

Geschreven door Gert Verhoeven | 23/05/2018

Elon Musk kampt nog steeds met vertragingen wat betreft de productie van de Model 3. De industrieel kondigt vandaag een nieuwe vierwielaangedreven versie aan en een Performance-variant.

De Model 3 met vierwielaandrijving zal dezelfde autonomie bieden als het actuele model met een rijbereik “tot 500 km”. Ook de topsnelheid blijft ongewijzigd met 225 km/u.

Op de oefening van 0 tot 60 mph (96 km/u) blijkt hij wel performanter, want hij is een halve seconde sneller: 4,5 s tegenover 5,1 s. Voor deze aandrijfmethode moet je wel rekenen op een extra kost van 5.000 dollar!

De Model 3 Performance beschikt eveneens over vierwielaandrijving, maar deze versie heeft slechts 3,5 seconden nodig om 60 mph te halen en de topsnelheid wordt opgetrokken tot 250 km/u. Deze Model 3 Performance beschikt over twee motoren (één per as), maar we kennen nog geen details over het systeemvermogen. We weten wel dat het koetswerk enkele esthetische aanpassingen ondergaat zoals 20-duimsvelgen en een achtervleugel van koolstofvezel. In het land van Uncle Sam kost hij $ 78.000, wat $ 3.500 meer is dan de duurste versie die vandaag te koop is.

De productie start vanaf juli, als alles goed gaat…

Trefwoorden

Lees ook