Actualiteit

Deze elektrische auto kost maar € 7.500

Geschreven door Gert Verhoeven | 10/01/2018

Toeleverancier Valeo toont op de CES elektronicabeurs een elektrisch autootje dat gebruik maakt van een laagspanningssysteem. Na aftrek van subsidies zal dit wagentje amper 7.500 euro kosten op de Chinese markt.

Om de kosten te drukken, koos toeleverancier Valeo voor een systeem waarbij de batterijspanning danig werd verlaagd, in vergelijking met een klassiek elektrisch voertuig. De elektromotor werkt immers met 48 Volt.

Het wagentje werd ontwikkeld in samenwerking met een Chinese universiteit: het biedt slechts twee zitplaatsen en de motor is amper 20 pk sterk. Desondanks haalt het karretje een topsnelheid van 100 km/u en met één batterijlading komt het tot 100 km ver, wat volstaat voor stadsgebruik!

Hoewel dit model werd ontwikkeld met het oog op de Chinese markt – waar de elektrische auto goed aanslaat – is het ook geschikt voor tal van andere grootsteden (wereldwijd). Toeleverancier Valeo koestert evenwel geen plannen om zelf auto’s te gaan bouwen en vertrouwt op partners om dit te doen.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's