Actualiteit

Diesel, weer interessanter dan benzine?

Geschreven door Maxime Hérion | 10/05/2019

Tot voor kort iets duurder dan benzine, is diesel weer net zo interessant geworden aan de pomp. Een tijdelijke situatie?

Met de dieselprijs die de afgelopen maanden de hoogte in is geschoten en – belangrijker – de politieke oorlog die ertegen wordt gevoerd, kiezen steeds meer Belgen voor een benzinewagen. Als we de maximumprijzen aan de pomp vergelijken, zien we dat diesel 1,5600 euro per liter kost tegenover 1,5460 euro per liter benzine (cijfers: woensdag 8 mei).

Volgens Jean-Benoît Schrans, woordvoerder van de Belgian Petroleum Federation (FPB) en geïnterviewd door onze collega’s van de RTBF, is het helaas onmogelijk om toekomstige prijsontwikkelingen te voorspellen. De brandstofprijzen worden bepaald door overheidsbesluiten maar ook door andere geopolitieke overwegingen. In ieder geval worden we met zijn allen aangemoedigd om over te schakelen op benzine/hybrides/EV’s, met name door de invoering van lage-emissie zones (LEZs) in sommige grote steden.

Dat de verkoop van dieselwagens sterk is gedaald, wil niet zeggen dat ze oninteressant zijn geworden. Wie jaarlijks veel kilometers aflegt, heeft immers nog steeds baat bij een zelfontbrander.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's