Actualiteit

Dieselgate: 7 jaar gevangenisstraf voor kaderlid VW

In 2013 werd Oliver Schmidt benoemd tot directeur van de Volkswagen-afdeling die verantwoordelijk was voor het naleven van de milieuwetgeving. Hij werd zopas in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar en een boete van 400.000 dollar.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 11 dec. 2017 | Leestijd: 2 min

Deze zomer werd Oliver Schmidt schuldig bevonden omdat hij tegen de federale overheid had gelogen en omdat hij de wet op de bescherming van de luchtkwaliteit had overtreden. De rechter liet de tenlastelegging tegen negen andere VW-bonzen vallen. Volgens de krant Le Monde hing hen in totaal tot een gevangenisstraf van honderdzestig jaar boven het hoofd.

Oliver Schmidt was volgens het gerecht een sleutelfiguur in de strategie van Volkswagen om te liegen tegen het gerecht. Precies daarom kreeg Sean Cox de maximumstraf en de rechter stelde bovendien dat hij “grote economische schade heeft aangericht”.

Advertentie – lees hieronder verder

Eerder werd James Liang, mede-ontwikkelaar van de frauduleuze software, de voorbije zomer al veroordeeld tot veertig maanden gevangenisstraf. Vijf andere Duitsers die in deze zaak verantwoordelijk zijn gesteld – en door Amerikaanse rechtbanken worden vervolgd – verblijven nog steeds in Duitsland, dat zijn onderdanen voorlopig niet uitlevert.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon