Actualiteit

Dit is de Porsche 911 Type 992 (in camouflage)

Geschreven door Alain De Jong | 28/02/2018

Porsche toont (eindelijk) enkele officiële foto’s van zijn toekomstige 911 Type ‘992’

De timing is misschien wat verbazend na de recente aankondiging dat de nieuwe 911 GT3 RS in Genève zal worden voorgesteld. Nochtans toonde Porsche in zijn magazine Christophorus reeds enkele beelden van de 911 Type ‘992’ die dit jaar nog wordt verwacht.

Uiteraard blijft de meest iconische Porsche nog even gecamoufleerd. Maar wellicht zal de voorpartij ook dit keer niet drastisch veranderen.
Meer wordt verwacht van de achterzijde, waarvan enkele dagen geleden (niet-officiële) foto’s verschenen die een nieuwe lichtsignatuur tonen die geïnspireerd lijkt op de Panamera en de Mission E. De flat six zit nog steeds achterin, maar zou wel een beetje naar het midden opschuiven. Misschien om plaats te bieden voor een elektrische assistentie? Want hier luidt de vraag van 1 miljoen: krijgt de 911 een hybride aandrijving of niet? Dat sluit projectverantwoordelijke August Achleitner zeker niet uit: “Twee jaar geleden verwierp ik resoluut elk idee van een elektrische motorisatie, maar vandaag ben ik minder categoriek.”

Hier hangt dus elektriciteit in de lucht en gezien de nieuwe milieunormen kunnen we Porsche niets kwalijk nemen!

Trefwoorden

Lees ook