Actualiteit

Dit is de snelste elektrische ijsjeswagen ter wereld

Geschreven door Stéphane Monsin | 26/08/2020

De bekende tv-presentator en mecanicien Edd China haalde nogmaals het Guinness Book of Records met een buitengewone ijsjeswagen.

Edd China werd beroemd als medepresentator van het programma Wheeler Dealers tot in 2016, en is daarnaast mecanicien van opleiding en uitvinder. Eerder haalde hij al verscheidene vermeldingen in het Guinness Book of Records met vrij bizarre zelfgemaakte voertuigen, zoals een rijdende canapé of een tuinhuis op wielen.
Zopas vestigde China een nieuw record: dat van snelste elektrische ijsjeswagen ter wereld. Deze speciaal ingerichte Mercedes Sprinter, die door Edd zelf was gebouwd, haalde daarbij een topsnelheid van 112,6 km/u. De man maakte het zich niet echt makkelijk door de originele transmissie te koppelen aan een tweedehands gekochte elektromotor van 80 kW. Daarvoor moest hij tal van specifieke onderdelen maken en ook een batterij monteren, die hij eveneens tweedehands op de kop tikte.
Handige Edd China profiteert intussen van de « buzz » rond zijn uitvinding en brengt een elektrische ombouwkit voor bestelwagens op de markt. Een interessante oplossing voor een specifiek gebruik, zoals foodtrucks in de stadscentra.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's