Actualiteit

Dit zijn de betrouwbaarste merken van het moment

Geschreven door Stéphane Monsin | 03/06/2020

Het Franse magazine Auto Plus heeft zojuist een ranglijst van de meest betrouwbare automerken gepubliceerd. Daar zitten een aantal (onaangename) verrassingen tussen…

Na naar eigen zeggen duizenden e-mails en brieven van bestuurders te hebben geanalyseerd, hebben onze collega’s van  een ranglijst van automerken hebben opgesteld op basis van hun betrouwbaarheid. Enkel auto’s die na 2012 zijn geproduceerd en die minder dan 150.000 km hebben afgelegd, werden in rekening genomen.

In de top 3 vinden we enkel Aziatische fabrikanten (Toyota 1, Suzuki 2, Kia 3). Daarna komen de Europese merken aan bod (Seat 4, gevolgd door Mini, Dacia en VW).

De Fransen hebben geen reden tot feestvieren. Renault moet zich tevreden stellen met plaats 11, Peugeot strandde op de 14de plaats en Citroën hinkt net achterop. Verrassend genoeg zijn de Duitse topmerken ook niet bepaald goed gepositioneerd, met BMW op de 12de plaats, Mercedes op de 17de en Audi op de 19de. Nissan is hier de hekkensluiter, al heeft dat merk in het recente verleden zware betrouwbaarheidsproblemen ondervonden (fragiele turbo’s op dieselsmotoren, koppeling van de Qashqai en overmatig olieverbruik van de 1.2 DIG-T).

Trefwoorden

Lees ook