Actualiteit

Drie nieuwe Tesla Roadsters gevonden in een container

Sinds 2010 stond een verlaten container met drie gloednieuwe Tesla Roadsters in een Chinese haven. De auto’s werden onlangs ontdekt en zullen binnenkort te koop worden aangeboden.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 8 mei 2023 | Leestijd: 2 min

Dit verhaal is moeilijk te geloven, want het lijkt te mooi om waar te zijn. In 2010 werd een container achtergelaten in een Chinese haven en intussen stapelden de opslagkosten zich op.

Onlangs werd hij eindelijk geopend en de aanwezige arbeiders konden hun ogen niet geloven. Binnenin zaten drie nieuwe Tesla Roadsters: twee oranje en één rode. Het lijkt erop dat een Chinese klant ze ooit in de Verenigde Staten heeft besteld, maar de wagens nooit heeft opgehaald sinds ze aankwamen.

Advertentie – lees hieronder verder

Tesla roadster 2

Rijden ze nog?

Uiteindelijk liep het verhaal goed af want het Amerikaanse bedrijf Gruber, een specialist van het merk Tesla, heeft de voertuigen overgenomen en ze worden binnenkort in de container teruggestuurd naar de Verenigde Staten. De laders evenals sommige onderdelen zoals de dakpanelen zijn nog steeds aanwezig, maar het is waarschijnlijk dat de batterijen na 13 jaar inactiviteit in minder goede staat zullen verkeren.

Tesla Roadster 3

Verkocht per lot

Gruber heeft de auto’s al te koop gezet en belooft een technische keuring voor de levering. Ze worden aangeboden per lot en verkocht aan de hoogste bieder. Met de groeiende populariteit van deze auto bij verzamelaars is het best mogelijk dat deze veiling veel zou kunnen opbrengen. Tegelijk hangt er een mysterie rond deze ontdekking, te beginnen met de reden voor het achterlaten van deze drie Roadsters. Misschien wordt dat de komende weken ook duidelijker.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon