Actualiteit

Dyson gaat dan toch geen auto’s bouwen, maar waarom?

Geschreven door Joris Bosseloo | 18/10/2019

Een paar maanden geleden kwam Dyson, de beroemde stofzuigerfabrikant, met het nieuws op de proppen dat het bedrijf een elektrische auto aan het ontwikkelen was. Nu blijkt daar toch niets van in huis te komen… Wil je weten waarom?

Het antwoord is even simpel als logisch: Dyson kwam tot de constatatie dat het project niet langer financieel haalbaar was. Niemand minder dan James Dyson himself kwam met het slechte nieuws naar buiten.

Wat is er gebeurd?

Het Britse magazine is een klein onderzoek gestart. Volgens hen wilde het merk innoveren met revolutionaire batterijen die een groot bereik bieden. Die technologie zou “niet voldoende geëvolueerd zijn” zoals de man had gehoopt, en Dyson zou ook niet over de middelen beschikken om daar verandering in te brengen. De fabrikant kan zich met andere woorden niet dezelfde uitgaven permitteren als pakweg Volkswagen, dat onlangs heeft voorgesteld.

Of dat de enige redenen zijn? Waarschijnlijk niet, al geeft de topman van het bedrijf geen specifieke info. Zijn de handelsovereenkomsten met Singapore, waar de productie zou plaatsvinden, niet succesvol geweest? Waren de prototypes teleurstellend? We zullen het wellicht nooit weten…

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's