Actualiteit

Een derde van de Belgen is klaar om een elektrische auto te kopen

Volgens een recente studie zijn heel veel Belgen bereid een elektrische auto te kopen maar ze worden nog afgeremd door verschillende obstakels. Om hen aan te moedigen willen Total en Lampiris het pad effenen voor elektrische auto’s met tal van systemen bestemd voor particulieren en professionals.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 1 jun. 2017 | Leestijd: 2 min

Nog volgens deze erg recente studie zijn de voornaamste argumenten tegen dit type auto zijn beperkte autonomie (26 %), de hoge kosten (25 %) en de complexiteit die gelinkt is aan het opladen (12 %). In 2016 reden er wereldwijd 2 miljoen elektrische voertuigen en er is nog veel werk te doen om het objectief van 100 miljoen elektrische auto’s te halen tegen 2030, de afspraak die tijdens de COP21 werd gemaakt.

Daarom willen Total en Lampiris een voorstel doen. Klanten krijgen gratis elektrische stroom om 10.000 km af te leggen. Er komen ook intelligente kabels zodat men het verschil kan maken tussen elektriciteit die gebruikt is om te laden of die werd gebruikt in de woning. De facturatie gaat dan rechtstreeks naar de werkgever die op zijn beurt de BTW kan recupereren en toegang krijgt tot het netwerk laadpalen.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon