Actualiteit

Een nummerplaat van zeven miljoen euro

Geschreven door | 29/08/2013

In Engeland is het, net zoals bij ons, mogelijk om uw nummerplaat te personaliseren. In tegenstelling tot bij ons laat de Britse wetgeving wel erg originele nummerplaten toe, die dan ook erg begeerd worden.

Zeven miljoen euro voor twee letters.

Inwoners van Engeland hebben net iets meer mogelijkheden om de nummerplaat van hun wagen te personaliseren. Terwijl wij ons moeten houden aan de structuur cijfer-letters-cijfers, is bij onze vrienden aan de andere kant van het water alles toegelaten.

De deur staat dus open voor de gekste nummerplaten. Door dat systeem worden enkele nummerplaten wel erg gegeerd. Dat is het geval voor de nummerplaat 'F1' die in 2008 gekocht werd door Afzal Kahn, de baas van een tuningbedrijf. In die tijd kocht de man de nummerplaat voor 440.625 pond.

In 2013, dus 5 jaar na zijn aankoop, nam een rijke autobestuurder contact op met Kahn om zijn nummerplaat over te kopen. De liefhebber bood zes miljoen pond, dat is bijna zeven miljoen euro, zonder dat Kahn op het aanbod inging. Hij denkt namelijk dat de nummerplaat veel meer waard is dan zeven miljoen euro. Dat kan wel eens enorm hoog oplopen!

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's