Actualiteit

Een nummerplaat van zeven miljoen euro

In Engeland is het, net zoals bij ons, mogelijk om uw nummerplaat te personaliseren. In tegenstelling tot bij ons laat de Britse wetgeving wel erg originele nummerplaten toe, die dan ook erg begeerd worden.

| Gepubliceerd op 29 aug. 2013 | Leestijd: 2 min

Zeven miljoen euro voor twee letters.

Inwoners van Engeland hebben net iets meer mogelijkheden om de nummerplaat van hun wagen te personaliseren. Terwijl wij ons moeten houden aan de structuur cijfer-letters-cijfers, is bij onze vrienden aan de andere kant van het water alles toegelaten.

De deur staat dus open voor de gekste nummerplaten. Door dat systeem worden enkele nummerplaten wel erg gegeerd. Dat is het geval voor de nummerplaat 'F1' die in 2008 gekocht werd door Afzal Kahn, de baas van een tuningbedrijf. In die tijd kocht de man de nummerplaat voor 440.625 pond.

Advertentie – lees hieronder verder

In 2013, dus 5 jaar na zijn aankoop, nam een rijke autobestuurder contact op met Kahn om zijn nummerplaat over te kopen. De liefhebber bood zes miljoen pond, dat is bijna zeven miljoen euro, zonder dat Kahn op het aanbod inging. Hij denkt namelijk dat de nummerplaat veel meer waard is dan zeven miljoen euro. Dat kan wel eens enorm hoog oplopen!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon