Actualiteit

Een VW pick-up op het Salon van New York?

Geschreven door Alain De Jong | 28/03/2018

Volkswagen kondigde reeds de aanwezigheid van zijn SUV Atlas met een vijfdeurs koetswerk aan op het Salon van New York. Maar misschien heeft de constructeur nog een tweede primeur in zijn mouw zitten.

Aan de andere kant van de oceaan zwellen de geruchten aan dat Volkswagen ook een pick-up zou onthullen op het salon van de Big Apple, dat op vrijdag 30 maart zijn deuren voor het publiek opent. De komst van een pick-up speciaal op maat gemaakt voor de Amerikaanse markt is zoals een mysterieus zeemonster dat regelmatig opduikt om voor « scoops » te zorgen in de lokale media. Maar dit keer lijkt er toch meer aan de hand te zijn, omdat de Duitse groep aankondigde zijn aanwezigheid op de Amerikaanse markt te willen vergroten.

Deze pick-up zou niets gemeen hebben met de Amarok, die niet in het land van Uncle Sam wordt verdeeld omdat hij daar te klein uitvalt. De nieuwkomer zou dan weer afgeleid zijn van de SUV Atlas. Het zou dus eerder om een vrijetijds pick-up gaan, omdat hij geen zware ladingen kan vervoeren. Dat zou het succes echter niet in de weg staan, omdat pick-ups daar toch vaak als SUV worden gebruikt.

Trefwoorden

Lees ook