Actualiteit

Een waardige opvolger voor de Mazda RX-7 op komst?

Mazda heeft zopas een nieuw patent aangevraagd dat de hoop op een nieuwe sportwagen voorzien van een wankelmotor doet opleven. Komt er eindelijk een waardige opvolger voor de RX-7 uit de jaren ’90?

Geschreven door Joris Bosseloo | 30/09/2019

De laatste Mazda die zich door een wankel- of rotatiemotor liet aandrijven, was de RX-8, een vierzitter met zogenaamde zelfmoorddeurtjes die maar weinig succes heeft gekend. Het was niet de meest betrouwbare Mazda – verre van zelfs – en bovendien dronk hij (te) veel olie en benzine, zonder concurrentieel te zijn wat de prestaties betreft bovendien.

RX-8

Dat moet anders, moeten de Japanners gedacht hebben, en de conceptuele RX-Vision die enkele jaren geleden werd voorgesteld (zie foto onder), zou weleens de voorbode kunnen zijn van een nieuwe, spannende coupé die het in tegenstelling tot zijn voorganger wél kan opnemen tegen de grote jongens, net zoals de RX-7 indertijd.

RX

Dat de wankelmotor terug zou komen bij Mazda, werd in het recente verleden trouwens al meermaals geopperd. Topman Mitsuo Hitomi had het toen over het gebruik van zo’n compacte krachtbron als range-extender voor Mazda’s eerste elektrische wagen (komt eraan!), al kunnen er ook andere doeleinden voor gevonden worden. Het eerste wat in ons hoofd opkomt: RX-9…

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook