Actualiteit

Eerste auto’s van autodeelsysteem DriveNow komen nog deze zomer

Geschreven door Gert Verhoeven | 23/06/2016

Vanaf 6 juli zullen 150 BMW- en Mini modellen door de firma DriveNow in Brussel ter beschikking worden gesteld. Het autodeelsysteem is een joint-venture tussen BMW en Sixt. De start komt sneller dan voorzien want DriveNow wilde aanvankelijk pas in de herfst beginnen. Er zullen nog verschillende andere free floating bedrijven volgen.

De gebruikers kunnen de wagens per minuut huren. In de vloot zit de Mini Cooper 3-deurs en de , naast de BMW 1-reeks en de 2-reeks Active Tourer. De recente wetgeving over free floating maakt het mogelijk dat deze deelwagens op gelijk welke publieke parkeerplaats in Brussel worden geparkeerd. Op die manier kunnen andere gebruikers de auto’s ook in hun buurt oppikken.

Tegen het einde van de zomer zal DriveNow 150 extra voertuigen in dienst nemen. Op termijn zullen ook elektrische auto’s worden aangeboden.

Men vraagt 29 € inschrijvingsgeld. De gebruiker betaalt vervolgens 33 cent per minuut, ongeacht de auto die hij gebruikt. Wanneer men de deelauto parkeert maar de huur niet stopt, kost dit 19 cent per minuut. In de prijs zit parking, verzekering en brandstof.

Trefwoorden

Lees ook