Actualiteit

Eerste auto’s van autodeelsysteem DriveNow komen nog deze zomer

Vanaf 6 juli zullen 150 BMW- en Mini modellen door de firma DriveNow in Brussel ter beschikking worden gesteld. Het autodeelsysteem is een joint-venture tussen BMW en Sixt. De start komt sneller dan voorzien want DriveNow wilde aanvankelijk pas in de herfst beginnen. Er zullen nog verschillende andere free floating bedrijven volgen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 23 jun. 2016 | Leestijd: 2 min

De gebruikers kunnen de wagens per minuut huren. In de vloot zit de Mini Cooper 3-deurs en de Clubman 5-deurs, naast de BMW 1-reeks en de 2-reeks Active Tourer. De recente wetgeving over free floating maakt het mogelijk dat deze deelwagens op gelijk welke publieke parkeerplaats in Brussel worden geparkeerd. Op die manier kunnen andere gebruikers de auto’s ook in hun buurt oppikken.

Tegen het einde van de zomer zal DriveNow 150 extra voertuigen in dienst nemen. Op termijn zullen ook elektrische auto’s worden aangeboden.

Advertentie – lees hieronder verder

Men vraagt 29 € inschrijvingsgeld. De gebruiker betaalt vervolgens 33 cent per minuut, ongeacht de auto die hij gebruikt. Wanneer men de deelauto parkeert maar de huur niet stopt, kost dit 19 cent per minuut. In de prijs zit parking, verzekering en brandstof.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon