Actualiteit

Eerste autonome wagens voor Europees autodeelplatform

De Renault groep wil in samenwerking met enkele partners een service lanceren met een ‘on demand’ autodeelsysteem waarbij men autonome voertuigen inzet. Dit gebeurt voor het eerst op Europese wegen, meerbepaald in het Franse Rouen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 28 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Het project wordt Rouen Normandy Autonomous Lab gedoopt en de gebruikers kunnen op elk moment een autonoom voertuig roepen via een app op hun smartphone. De voertuigen zijn inzetbaar op drie lijnen van 10 km in een duidelijk afgelijnd gebied. Er worden 17 stopplaatsen voorzien die worden gedeeld met de opstapplaatsen van het openbaar vervoer in de metropool Rouen.

Vier exemplaren van de Renault Zoe worden voor het project gebruikt. De voertuigen werden eerder al op de openbare weg getest en zijn gewend aan alle problemen die ze in het verkeer kunnen ervaren.

Advertentie – lees hieronder verder

Na een testperiode zal deze experimentele service toegankelijk zijn voor het grote publiek en dat ten vroegste vanaf september 2018. Eén en ander is ook op voorwaarde dat het systeem de nodige toelatingen krijgt. Het project zal tot december 2019 lopen. Er zal ook een autonome i-Cristal pendelbus aan het project worden toegevoegd. Die werd ontwikkeld door Transdev en Lohr.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon