Actualiteit

Eerste mobiele trajectcontrole in België

Geschreven door Gert Verhoeven | 19/12/2017

Net als vaste trajectcontroles meten deze toestellen de gemiddelde snelheid van voertuigen over een welbepaalde afstand. Dit nieuwe toestel – met een prijskaartje van € 100.000 – kan bovendien worden verplaatst.

Deze eerste mobiele trajectcontrole werd voor het eerst gebruikt op de A12 snelweg tussen Brussel en Antwerpen. Deze locatie werd niet toevallig gekozen, stelde Erik Sclep van het Agentschap Wegen en Verkeer op RTL: “Op dit traject gebeuren jaarlijks 20 zware ongevallen en enkel vorig jaar vielen er drie verkeersdoden. Dit is de perfecte plaats voor dit type snelheidscontrole.”

Deze nieuwe radar blijft tot februari op deze locatie, want dan verhuist hij naar een plaats met wegenwerken. De installatiekost bedraagt € 40.000. Voor de installatie van de trajectcontrole tussen Erpe-Mere en Wetteren op de E40 gebeurden er 50 zware ongevallen. Sinds de installatie werd dat tot 0 herleid.

In Vlaanderen bestaan er al 12 trajectcontroles en er zijn er nog 45 in voorbereiding. Volgens RTL zal het nog een tijdje duren vooraleer we dergelijke radaropstellingen ook in Brussel en Wallonië zullen zien.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's