Actualiteit

Elektrische auto’s: Binnenkort een tekort aan batterijen?

Geschreven door Nicolas Joannès | 05/07/2019

Er zou een nieuw tekort van batterijen voor elektrische auto’s kunnen ontstaan. Deze keer zit het probleem ‘m niet in de productie maar wel in de aanvoer van de grondstoffen.

De productie van elektrische auto’s en dus van accu’s neemt voortdurend toe, net als het  aantal alarmerende berichten waarin gezegd wordt dat er een tekort aan grondstoffen begint te ontstaan. In een brief aan het Britse Comité voor Klimaatverandering waarschuwen onderzoekers van de afdeling geologie van het National Museum of Natural History dat er mogelijk niet voldoende metalen ter beschikking zijn om zoveel batterijen te maken.

Volgens hen volstaat de huidige productie van nikkel, mangaan en kobalt niet langer. Zo zal het Verenigd Koninkrijk alleen al in 2050 het equivalent nodig hebben van twee keer de kobaltvoorraden die momenteek worden gewonnen. Dezelfde wetenschappers waarschuwen trouwens ook voor toekomstige problemen omtrent elektriciteitsproductie in het Verenigd Koninkrijk. Zo zou er volgens hen een vervijfvoudiging van het productievermogen van zonnepanelen nodig zijn.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's