Actualiteit

Elke 6 maanden een nieuwe Seat

In de marge van de aankondiging van de bedrijfsresultaten van 2017, maakte het directiecomité van Seat eveneens zijn productoffensief voor de volgende 36 maanden bekend. En er is inderdaad heel wat nieuws op komst…

Geschreven door Alain De Jong | 23/03/2018

De constructeur zal tot 2020 elke zes maand een nieuw model onthullen. De grote SUV Tarracco en de sportieve SUV Cupra Ateca bijten de spits af. Volgend jaar arriveren dan de Leon 5-deurs en break bij de verdelers, in afwachting van de komst van de eerste 100% elektrische CUV (Cross Utility Vehicle) in 2020.

Zoals verwacht wordt de elektromobiliteit de nieuwe speerpunt van Seat, met naast de 100% elektrische versies, ook de lancering van een hybride aandrijving op de Leon. Het merk blijft nog wel verbrandingsmotoren ontwikkelen, onder meer met versies die op aardgas (CNG) functioneren.

Al deze ingrepen moeten Seat toelaten verder recordresultaten te boeken, zoals in 2017. De constructeur maakte 281 miljoen euro winst, wat een stijging van 21,3% tegenover het vorige jaar betekent.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook