Actualiteit

“Europese stadsbewoners voorstander van verbod op verbrandingsmotoren”

Geschreven door Joris Bosseloo | 13/04/2021

Uit een YouGov-onderzoek dat in opdracht van Transport & Environment (T&E) in grote Europese steden werd uitgevoerd, moet blijken dat het leeuwendeel van de stadsbewoners voorstander is van een verbod op auto’s met een verbrandingsmotor.

De enquête werd uitgevoerd bij in totaal 10.050 bewoners uit 15 grote Europese steden. Van al die ondervraagden vond maar liefst 63% dat er vanaf 2030 alleen nog maar personenwagens die helemaal geen schadelijke uitstoot hebben, mogen worden verkocht. De keuze is dan beperkt tot EV’s en modellen voorzien van een brandstofcel, zogenaamde waterstofauto’s (die enkel water laten ontsnappen).

Hallo, Europa?

Deze toch wel opvallende onderzoeksresultaten moeten worden gehoord door de Europese Commissie, vinden ze bij T&E, want volgens die organisatie is een snel besluit omtrent de materie broodnodig. Julia Poliscanova, manager bij T&E, had het volgende te zeggen: “Mensen die in steden wonen, worden het meest blootgesteld aan giftige niveaus van luchtverontreiniging. De meerderheid wil niet dat voertuigen met verbrandingsmotoren langer dan nodig worden verkocht.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's