Actualiteit

Flexfuel nu ook in België

Als een motor zich met roet verstopt, verminderen zijn prestaties en stijgt het verbruik. Flexfuel Energy Development (FFED) stelt daarom een systeem van optimalisatie van industriële en particuliere motoren voor op basis van ontkalking (reiniging). Hun technologie onder wereldwijd patent is goedgekeurd door het Franse Ministerie voor Transport, de Franse spoorwegen en het Bureau Veritas. Het systeem reinigt vervuilde motoren door de inspuiting in de luchttoevoer van gas (hydrogeen en zuurstof) dat ter plaatse uit water wordt ontwikkeld om opnieuw kracht te geven. Zo wordt het dagelijks gebruik chemicaliën vermeden en bij Flexfuel stellen ze dat het verbruik met 15% daalt.

Redactie | Gepubliceerd op 31 mrt. 2017 | Leestijd: 2 min

FFED heeft nu een vertegenwoordiger in Wallonië en zal tot 10 commerciële bezoldigden in dienst nemen om de hele Benelux te dekken. De inplanting van de ontkalkingsstations start alvast met een objectief van 100 toestellen in 2017.

Sébastien Le Pollès, Voorzitter van FFED, verheugt zich van deze eerste stap in Europa: « Met een automobielpark dat veel gelijkenissen met het Franse vertoont (ongeveer 52% diesels) en meer dan 15 miljoen voertuigen in circulatie, vormt de Benelux een belangrijke markt in de dichte nabijheid. Deze landen lijden zoals alle geïndustrialiseerde landen onder regelmatige vervuilingspieken met als gevolg een sterke mobilisatie van de bevolking en de regering tegen de impact van het vervoer op de gezondheid van iedereen. »

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon