Actualiteit

Ford Bronco: de nieuwste details

Geschreven door Alain De Jong | 24/07/2017

Het is geen geheim dat Ford zijn Bronco nieuw leven wil inblazen. Dit model is sinds de jaren ’80 een icoon in zijn genre en was steeds een geduchte concurrent van de Jeep Wrangler. Die laatste werd trouwens als referentie gebruikt voor de nieuwe generatie, waarvan nu weer enkele nieuwe details bekend raakten.

De Ford Bronco wordt gebouwd op het chassis van de toekomstige Ranger en zal zich storten in de klasse van rasechte 4×4’s met als doelstelling de Jeep Wrangler op elk vlak te evenaren. De designers moesten hun ontwerp wel voor de zoveelste keer bijschaven omdat de projectverantwoordelijken vonden dat de gelijkenis met zijn concurrent te groot was.

In tegenstelling tot zijn voorgangers, krijgt de nieuwe Bronco vier deuren waardoor hij veel praktischer wordt. Op technisch vlak wordt een V6 Ecoboost 2.7 liter aangeboden, maar daarnaast zal wellicht ook de 2.3 Ecoboost van de Mustang verkrijgbaar zijn.

De nieuwe Bronco wordt tegen 2020 verwacht… Als alles goed gaat. Want de ontwikkeling lijkt sterk vertraging op te lopen omdat teveel partijen bij dit project betrokken zijn waardoor het beslissingsproces verlamd raakt. Of de Bronco ooit naar Europa komt, is eveneens een mysterie.

Trefwoorden

Lees ook