Actualiteit

Ford Mustang en Seat Ibiza: schouderklopje van EuroNCAP (+VIDEO)

Geschreven door Nicolas Joannès | 06/07/2017

De veiligheidsorganisatie EuroNCAP heeft een nieuwe reeks botsproefresultaten gepubliceerd. De VW Arteon, Alfa Romeo Stelvio, Opel Insignia, Hyundai i30 en Seat Ibiza krijgen allemaal vijf sterren, terwijl de Honda Civic er vier verzamelt.

De VW Arteon kreeg de beste score ooit voor de bescherming van zijn passagiers, terwijl de Alfa Romeo Stelvio 97 procent scoorde voor de bescherming van zijn inzittenden. De Seat Ibiza van zijn kant krijgt felicitaties om zijn standaard veiligheidsuitrusting.

De Honda Civic bood een iets minder goede bescherming dan verwacht voor kinderen aan boord, maar verzamelt toch een mooie eindscore van vier sterren. De Ford Mustang doet het slechter, met drie sterren, maar krijgt toch een schouderklopje van EuroNCAP. Dat komt omdat Ford de moeite heeft genomen om de airbags vooraan aan te passen en de standaard veiligheidsuitrusting te vergroten nadat de Mustang eerder dit jaar slechts twee sterren wist te scoren. EuroNCAP weet die inspanning naar waarde te schatten.

Trefwoorden

Lees ook