Actualiteit

Gefacelifte VW Golf spreekt gebarentaal

Geschreven door Nicolas Joannès | 14/11/2016

Volkswagen stelt de gerestylede versie van de zevende Golf-generatie voor. Zonder grote verrassingen zijn de esthetische aanpassingen eerder beperkt en schuilt het belangrijkste nieuws onderhuids met een topuitrusting en een nieuwe 1,5l TSI benzinemotor.

Het koetswerk van de gerestylede Golf is te herkennen aan de gemoderniseerde voorzijde en de montage van diurne led-verlichting. En bij het topgamma vervangt de full-led-verlichting zelfs de xenons. Nieuwe velgen en koetswerktinten laten deze Golf «7.5» eveneens toe zich te onderscheiden.

Het interieur onderging meer veranderingen met nieuwe multimediasystemen, waarvan de Discover Pro met een groot 9,2” scherm wordt bediend met gebaren, wat een première is in dit segment. Optioneel is er ook een display achter het stuur mogelijk, terwijl de rijhulpsystemen eveneens een update krijgen met een verbeterde noodstophulp en automatisch filerijden.

Deze facelift introduceert verder nog een nieuwe DSG-automaat met 7 verhoudingen, een zuinigere 1,5l TSI Evo met 130 of 150 pk, terwijl de GTI en GTE versies respectievelijk hun vermogen (230 pk) en elektrisch rijbereik zien toenemen.

Trefwoorden

Lees ook