Actualiteit

Gepersonaliseerde nummerplaat kost weer 1.000 euro

Nadat de overheid aanvankelijk de prijs voor gepersonaliseerde nummerplaten had opgetrokken van 1.000 naar 2.000 euro wil men deze beslissing na 18 maanden weer ongedaan maken. An de basis van deze opmerkelijke beslissing ligt een daling van de inkomsten.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 8 mei 2017 | Leestijd: 2 min

Sinds enkele jaren krijgen Belgen die dat wensen carte blanche bij het bedenken van hun eigen nummerplaat. Aanvankelijk moest men voor deze service 1.000 euro betalen. Het systeem was erg succesvol en gestekt door die bijval besliste de regering om het tarief te verdubbelen om haar inkomsten een bijkomende boost te geven.

Daar waar men in een eerste fase 360 tot 740 dossiers per maand te verwerken kreeg (goed voor een omzet van 36.000 tot 74.000 euro) ontving men na de prijsverhoging nog amper 100 tot 200 aanvragen per maand, wat neerkomt op een opbrengst tussen de 20.000 en de 40.000 euro.

Advertentie – lees hieronder verder

De Minister van Mobiliteit, François Bellot, heeft aangegeven om terug te gaan naar de aanvankelijke prijs van 1.000 euro. Hij hoopt zo de dalende interesse te counteren.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon