Actualiteit

Harley-Davidson keert Trump de rug toe

De stoere woordenwisselingen tussen Donald Trump, de president van de VS, en de Amerikaanse motorconstructeur Harley-Davidson werden de voorbije dagen steeds heftiger.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 29 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

U weet uiteraard dat de handelspolitiek van de Verenigde Staten onder het bewind van Trump vreemde sprongen maakt. Zo besliste Amerika om invoerrechten te heffen op staal en aluminium afkomstig uit Europa (en andere landen). Als reactie wil Europa nu eveneens invoertaksen opleggen aan bepaalde Amerikaanse producten, waaronder motorfietsen. Dat was slecht nieuws voor de bekende constructeur Harley-Davidson die becijferde dat die maatregel hem elk jaar 100 miljoen dollar zou kosten !

Daarom wil de constructeur een deel van zijn productie buiten de VS onderbrengen. Uiteraard stemde dat Donald Trump niet tevreden : « Harley-Davidson zou 100 % in Amerika moeten blijven, bij de mensen die jullie succes hebben gemaakt. Ik heb al zoveel voor jullie gedaan, en zie nu eens. We vergeten ook jullie klanten niet », voegde hij er aan toe.

Advertentie – lees hieronder verder

In een tweet dreigde Donald Trump ook met represailles tegen Harley-Davidson als het merk effectief zijn Amerikaanse fabrieken naar het buitenland zou verplaatsen. « Harley moet begrijpen dat ze dan niet meer in de VS zullen kunnen verkopen zonder hoge taksen te moeten betalen », postte hij. Verlaat Harley het land of niet? Wordt vervolgd…

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon