Het aantal doden op de Belgische wegen neemt af

Volgens de laatste barometer van het instituut voor verkeersveiligheid Vias is het aantal doden op onze wegen aanzienlijk gedaald tijdens de eerste negen maanden van 2017, vergeleken met dezelfde periode in 2016: -11%. Dit is een historisch dieptepunt in ons land.

Gepubliceerd op 8 december 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

Het aantal doden op de plaats van het ongeval daalde van 407 tot 363 in dezelfde periode. Het aantal gewonden nam eveneens af van 38.165 tot 35.735, wat een daling van 6% betekent. Alle indicatoren bereikten een nieuw bodempeil sinds de invoering van de barometer voor wegveiligheid.

De spreiding per regio toont aan dat de daling belangrijker was in Vlaanderen (-17%) dan in Wallonië (-7%). Met een stijging van 7 naar 10, nam alleen het aantal doden op de Brusselse wegen toe.

De barometer benadrukt eveneens een sterke daling van het aantal jonge automobilisten (18-24 j) die overleden in het verkeer. Tussen 2016 en 2017 daalde dit cijfer met 12%, maar de laatste 10 jaar werd zelfs een daling van 50% geconstateerd.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Alain De Jong journalist, tekstschrijver, communicatiespecialist

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.